IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Представители на германския бизнес ще обменят опит с БИБА

14:36 | 03.10.05 г.
Автор - снимка
Създател
Представители на германския бизнес ще обменят опит с БИБА

Споразумение за сътрудничество подписаха в присъствието на журналисти днес президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Вили Краус и президентът на Българската международна стопанска асоциация (БИБА) Саша Безуханова. Споразумението се подписва в Деня на единството - национален празник на Германия.

Съгласно споразумението БИБА става пълноправен член на ГБИТК, а камарата - пълноправен член на БИБА. Страните по споразумението ще си сътрудничат в обмена на информация, идеи и опит и ще работят съвместно по въпросите на законовата сигурност на чуждите инвеститори.

Целта на споразумението е с общите действия на двете организации по-добре да се защитават интересите на членовете им, каза Вили Краус. В дългосрочен план президентът на ГБИТК очерта необходимостта от подобряване на рамковите условия за бизнес в страната, въпреки постигнатия напредък, включително и с подготовката за членство на България в Европейския съюз.

Вили Краус отбеляза, че камарата е ориентирана към развитие на двустранното икономическо сътрудничество и изрази убеждението си, че България ще продължи да бъде привлекателно място за инвестиции, включително и за германския капитал. Като доказателство Краус посочи увеличаващия се търговски обмен и нарасналия брой на германските туристи в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 03.10.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още