IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отложиха делото за аварията в Кремиковци заради неявяване на свидетели

Повреда в крана е вероятната причина за изтичането на газ при аварията в Кремиковци

12:57 | 03.10.05 г.
Отложиха делото за аварията в Кремиковци заради неявяване на свидетели
Софийски градски съд (СГС) отложи за 9 ноември делото за аварията в промишления комбинат "Кремиковци" на 10 януари 2004 г., при която загинаха трима души, а над 20 бяха обгазени, съобщиха от СГС.

Съдът отложи делото заради неявяването на свидетели. Шестима служители и ръководни лица са подсъдими за инцидента - Иван Нешков, Валентин Кубадинов, Христо Александров, Димитър Блажев, Николай Савов и Ивайло Стойков.

По време на днешното заседание стана ясно, че едно от веществените доказателства по делото - 30-килограмов спирателен кран, е с неизвестно местонахождение. Кранът е бил предмет на съдебна експертиза и последно се е намирал в Минно-геоложкия университет. Повреда в крана е вероятната причина за изтичането на газ при аварията в Кремиковци.

Съдът наложи глоба от по 100 лв. на неявилите се днес свидетели и вещи лица. На следващото заседание се очаква да бъде насрочена дата за оглед на мястото на инцидента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още