IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Българските и турските железници ще развиват Ро-Ла превози

17:34 | 30.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Българските и турските железници ще развиват Ро-Ла превози

Българските и турските железници ще развиват Ро-Ла превози (транспортиране на тежкотоварни камиони с вагони). Това е договорено след среща между членовете на борда на директорите на "БДЖ" ЕАД и техните колеги от борда на директорите на турските държавни железници, съобщиха от БДЖ.

Основната тема на разговорите са били възможностите за развитие на комбинирани Ро-Ла превози от Турция и България до Австрия. Двете страни потвърдили готовността си да работят съвместно за развитието на този вид превози, който е утвърден в Европа поради своите екологични и икономически предимства в сравнение с конвенционалния тип превози, осъществявани само от един вид транспорт.

За първи път през последните 30 години членовете на Борда на директорите на турските държавни железници посещават България. Ръководителите на двете железопътни компании предвиждат увеличаване на обемите на пътнически и товарни железопътни превози между двете страни.

На срещата са присъствали и представители на турските автомобилни превозвачи, които са потвърдили своя интерес да участват като партньори в осъществяването на комбинирани Ро-Ла превози.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още