IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алианц България Финансиер емитира облигационна емисия за 20 млн. евро

15:04 | 30.09.05 г.
Алианц България Финансиер емитира облигационна емисия за 20 млн. евро
На 29 септември 2005 г. Алианц България Финансиер ЕАД издаде първата си емисия корпоративни облигации с номинална стойност от 20 млн. евро. Съвместни водещи мениджъри по сделката са Райфайзенбанк (България) ЕАД и Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG, Виена, съобщиха от финансовите институции.

Емисията е за срок от 3 години и падеж на 29 септември 2008 г. при фиксирана лихва в размер на 3.7% на годишна база. Номиналната стойност на една облигация е 1 000 евро. Облигациите са обезпечени с първи по ред особен залог върху вземания по автомобилни кредити.

Първичното записване на облигациите беше осъществено при условията на частно предлагане. На последващ етап се планира заявяване на емисията за публично предлагане с цел вторична търговия на БФБ София АД.

Набраните от емисията средства ще бъдат използвани от Алианц България Финансиер ЕАД за рефинансиране на текущи задължения, както и за финансиране на основната дейност на дружеството.

От началото на 2004 г. до сега Райфайзенбанк (България) ЕАД успешно структурира и пласира като водещ мениджър 16 емисии ипотечни, корпоративни и общински облигации на обща стойност 136 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още