IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Имидж и Бавария Филм се споразумяха за Бояна филм

Ню Имидж България спечели обявения от АП конкурс за продажбата на пакет от 446 426 акции, представляващи 95% от капитала на киностудията в Бояна, с цена от 6,254 млн. евро

11:47 | 30.09.05 г.
Снимка: Corbis
Снимка: Corbis
Ню Имидж България ЕООД и Бавария Филм постигнаха съгласие да работят заедно след приватизацията на българското филмово студио Бояна Филм ЕАД, гласи официално съобщение на двете компании.

Бавария Филм приема решението на българската Агенция за приватизация за избор на Ню Имидж България ЕООД за участник, спечелил конкурса за приватизация, и се съгласи да оттегли жалбите и да поиска незабавно окончателно прекратяване на съдебните производства срещу това решение, се казва още в съобщението.

Двете компании ще се радват да работят заедно след приключване на приватизацията на Бояна Филм и вярват, че взаимодействието между Ню Имидж и Бавария Филм като едни от най-реномираните корпорации на американския и Европейския кино и телевизионен пазар, ще предостави отлични възможности както за българската филмова индустрия, така и за професионалното развитие на кино и телевизионните дейци в България и за растежа на българската икономика като цяло“, гласи още официоалното съобщение.

Ню Имидж България спечели обявения от АП конкурс за продажбата на пакет от 446 426 акции, представляващи 95% от капитала на киностудията в Бояна, с цена от 6,254 млн. евро. Решението на АП бе обявено на 24 юни. На 16 август в АП бе парафиран проект за договор за продажбата на 95% от капитала на Бояна филм на Ню Имидж България.

Бавария филм обжалва решението на Агенцията за приватизация (АП) за определяне на купувач на Киноцентъра "Бояна филм". Делото обаче бе прекратено, защото бе установено, че жалбата на компанията е внесена след определения за обжалване срок.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още