IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

МФ не предвижда намаление на данък печалба от следващата година

Това ще бъде компенсирано с друга мярка - ускорена амортизация, като например за сградите тя да се намали от 25 години на 15 години

17:06 | 29.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Георги Кадиев; снимка: МФ
Георги Кадиев; снимка: МФ

Министерството на финансите (МФ) не предвижда намаление на данък печалба и въвеждане на нулева ставка за реинвестираната печалба от следващата година, съобщи днес пред журналисти заместник-министърът на финансите Георги Кадиев след края на заседанието на бюджетната комисия, предаде Dnes.bg.

Това ще бъде компенсирано с друга мярка - ускорена амортизация, като например за сградите тя да се намали от 25 години на 15 години, което ще струва на бюджета 50 милиона лева.

Ако има достатъчно ресурс, ускорената амортизация може да се намали до 10 години, което ще доведе до 80 милиона по-малко в бюджета“, каза Кадиев.

В началото на годината бившият финансов министър Милен Велчев заяви, че се предвижда данък печалба да бъде намален под сегашните 15 на сто до ниво между 10 и 15%.

При сформирането си настоящият кабинет не се ангажира с намаление на данъка, а по-скоро с това той да не се увеличава. Що се отнася до реинвестираната печалба обаче позицията беше за въвеждане на нулева ставка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 29.09.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още