IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха Дейта.БГ с 10 хил. лв. заради непредоставяне на информация на КЗК

17:09 | 29.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха Дейта.БГ с 10 хил. лв. заради непредоставяне на информация на КЗК

Десет хиляди лева глоба трябва да плати управителят на “Дейта.БГ” ООД, София Росен Коларов за непредоставяне на информация по преписка, свързана с установяване на евентуално извършено нарушение от дружеството на Закона за защита на конкуренцията (ЗЗК), съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

С цел събиране на необходимата за проучването информация, КЗК е изпратила писма до “Дейта.БГ” ООД. В посочения от едното писмо срок е получен отговор от дружеството, но той не е съдържал всички изискани документи и пълна информация, в резултат на което е изпратено друго писмо с поставен тридневен срок за отговор, но отново не е получена изисканата информация, което затруднява разследването на комисията по преписката.

С
решение от 10 август КЗК вече е глобила управителя на “Дейта.БГ” ООД с 2500 лв. за непредоставяне в срок на изискана информация. Решението е влязло в сила.

На основание чл. 60, ал. 3 от ЗЗК при повторно нарушение в правомощията на КЗК се включва възможността за налагане на глоба в размер от 2000 до 20 000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още