IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMLeasing издаде първа емисия корпоративни облигации за 3,5 млн. евро

Емисията е обезпечена с вземания по лизингови договори и е със срок от три години при годишен лихвен купон в размер на 6.40%

14:11 | 29.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
BMLeasing издаде първа емисия корпоративни облигации за 3,5 млн. евро

На 20 септември 2005 г. успешно бе пласирана емисия корпоративни облигации на BMLeasing с номинална стойност 3,500 млн. евро, съобщиха от компанията. Водещи мениджъри и поематели на емисията са ИНГ Банк Н. В. - клон София и Райфаизенбанк (България) ЕАД.

Емисията е обезпечена с вземания по лизингови договори и е със срок от три години при годишен лихвен купон в размер на 6.40%. Лихвените плащания са на три месеца, а падежът е на 20 септември 2008 г. Първите две години ще се плащат само лихви, а през третата година ще се изпраща и главницата на четири равни вноски.

„Средствата от емисията ще се използват за рефинансиране на стари сделки и финансиране на нови сделки,“ съобщиха от компанията за Investor.bg. BMLeasing е лизингова къща от групата на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ).

Облигационната емисия ще бъде регистрирана и за вторична търговия на Българска фондова борса-София.

Това е четвърта емисия корпоративни облигации за ИНГ Банк клон София.

От началото на 2005 г. досега Райфайзенбанк (България) ЕАД успешно структурира и пласира като водещ мениджър 8 емисии облигации на обща стойност 88 млн. евро.

Облигационната емисия на BMLeasing е вторият проект за 2005 година, при който Райфайзенбанк (България) ЕАД и ИНГ Банк клон София са партньори при поемането и пласиране на дългови ценни книжа на местния пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още