IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Община Созопол иска бивша военна база да стане туристическа атракция

Островът пустее от края на месец май, когато разположената там военноморска база "Созопол", бе закрита

18:22 | 28.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Община Созопол иска бивша военна база да стане туристическа атракция

Община Созопол иска бившата военна база на остров "Свети Кирик" да се превърне в туристическа атракция, съобщиха от пресцентъра на общината. От общината са изпратили писмо до Министерството на отбраната, като в него настояват островът да бъде отстъпен за туристически цели.

Според общината най-подходящото предназначение на бившата военна база ще е там да се изгради хотелски комплекс с атракциони. Мястото има сухопътна връзка с града. Ако мине във владение на общината, чрез търгове ще се търси крупен инвеститор за изграждане на туристическия комплекс на острова.

В писмото се заявява готовност за организиране на международен архитектурен конкурс за изготвяне на градоустройствен проект за тази част на града.

Островът пустее от края на месец май, когато разположената там военноморска база "Созопол", бе закрита. Още миналата година местни жители изпратиха подписка до тогавашния премиер с инициатива намиращото се на острова Рибарско училище да бъде превърнато в музей за рибарския бит и поминък. Това са и основните мотиви местната власт до поиска съдействие за стопанисване на острова и реализиране на замисления инвестиционен проект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:58 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още