IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винзавод-Асеновград ще издава облигации с общ номинал един милион евро

Дружеството има нетна печалба от девет хиляди лева според неконсолидирания отчет за първото шестмесечие на тази година срещу загуба от 306 хил. лв. за същия период на миналата година

11:00 | 28.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Винзавод-Асеновград ще издава облигации с общ номинал един милион евро

Винзавод-Асеновград АД ще издава корпоративни облигации с общ номинал един милион евро, съобщиха от дружеството. На проведеното на 23 септември извънредно Общо събрание на акционерите на дружеството е взето решение за овластяване на Съвета на директорите да издаде емисията.

Според дневния ред на събранието, Съветът на директорите трябваше да бъде овластен за издаване на облигации в размер на до 5 млн. евро.

Винзавод-Асеновград е с предмет на дейност изкупуване на грозде и плодове за промишлена преработка, производство на вина, ракии, други напитки и продукти на винарската промишленост, бутилиране, транспорт и търговия в страната и чужбина.

Дружеството има нетна печалба от девет хиляди лева според неконсолидирания отчет за първото шестмесечие на тази година срещу загуба от 306 хил. лв. за същия период на миналата година. Нетните приходи от продажби за периода са намалели до 2,583 млн. лв. от 2,772 млн. лв. година по-рано.

Основният капитал на дружеството е 385 251 лева, а собственият е 12,954 млн. лв. към 30 юни тази година.

Последните сделки с акции на дружеството са от 25 март 2003 година, когато са изтъргувани пет акции с цена 1,69 лв. всяка.

Свързани компании:

Винзавод-Асеновград АД(VINA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още