IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Борислав Михайлов одобрен за председател на УС на Гаранционния фонд на КФН

16:52 | 27.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Борислав Михайлов одобрен за председател на УС на Гаранционния фонд на КФН

Ралица Агайн, заместник-председател на КФН, ръководещ управление "Застрахователен надзор",  издаде одобрение за назначаване на Борислав Михайлов за председател на Управителния съвет на Гаранционния фонд по задължителните застраховки “Гражданска отговорност” на собствениците и водачите на МПС и “Злополука” на пътниците в обществения транспорт. За членове на управителния съвет са одобрени Теменуга Ненова, Диана Евтатиева,  Евгени Игнатов и Йордан Кифов.

Гаранционният фонд изплаща обезщетения за неимуществени вреди по застраховката "Гражданска отговорност", ако причинителят не може да бъде установен, и за неимуществени и имуществени вреди, ако същият няма сключена застраховка или не е правоспособен водач. Фондът изплаща и обезщетения по застраховката "Злополука", ако превозвачът не е сключил такава. След изплащане на обезщетението фондът встъпва в правата на увреденото лице и има право на иск срещу превозвача до размера на платената сума.

Средствата на Гаранционния фонд се набират от вноски на застрахователите (формирани като процент от общите застрахователни премии по задължителните застраховки), глоби и имуществени санкции, както и от приходи от инвестиране на средствата на фонда.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още