IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българският мебелен производител ORT инвестира 3 млн. евро в нова фабрика

Мебелите на компанията се изнасят в 60 държави

14:11 | 27.09.05 г.
Българският мебелен производител ORT инвестира 3 млн. евро в нова фабрика
Българският производител на офис мебели, банково и хотелско обзавеждане ORT ще инвестира 3 милиона евро в нова производствена база, която ще се намира в кв. Захарна фабрика, София.

До момента са инвестирани 1,5 млн. евро в закупуването на парцела, принадлежащ на един собственик, заяви за Investor.bg изпълнителният директор на ORT Младен Цонев, добавяйки, че средствата за инвестицията са както собствени, така и набавени чрез заем.

Очаква се производството в производствения център да стартира в края на 2006 г. Фабриката ще е разположена на 14 хиляди кв. м, като на 3 хил. от тях ще е шоурумът. Оборудването ще е немско производство. Благодарение на инвестицията в новата база производственият капацитет на ORT ще се увеличи четири пъти, съобщи още Цонев.

ORT е основана през 1990 г. и е специализирана в производството на офис мебели, банково и хотелско обзавеждане. Компанията доставя свои мебели в 60 страни, сред които Япония, Австралия, всички страни от ЕС, Русия и страните от ОНД, САЩ, Канада, и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още