IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Уеб Медия Груп АД ще се търгуват на борсата от 28 септември

Първичното публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на дружеството бе осъществено в края на юни и началото на юли тази година

17:48 | 26.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Уеб Медия Груп АД ще се търгуват на борсата от 28 септември

Акциите на Уеб Медия Груп АД-София ще се търгуват на Българска фондова борса - София от 28 септември, съобщиха от борсата. Размерът на регистрираната за търговия емисия е 1,42 млн. лв., разпределена в акции с номинал един лев.

Комисията за финансов надзор вписа Уеб Медия Груп АД като публично дружество в регистъра си на 9 септември.

Първичното публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на дружеството бе осъществено в края на юни и началото на юли тази година. Емисионната стойност на новите акции бе 1,10 лв., като в първия ден на записването средната цена достигна 1,15 лв.

Уеб Медия Груп АД е учредено на 8 март 2005 г., като делът от 99,718% на основния акционер Хирон-91 (преди първичното публично предлагане) бе формиран чрез апортна вноска на три уеб сайта – topsport.bg, news.bg и finance.news.bg.

От създаването му до 30 юни 2005 г., дружеството реализира 26 хил. лв. приходи и 15 хил. лв. загуба, поради разходи за 41 хил. лв. Активите на дружеството са 733 хил. лв., от които 709 хил. лв. са нематериални активи - права върху собственост.

Свързани компании:

Уеб Медия Груп АД(WMG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:10 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още