IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 300 хил. чужди туристи са летували в Царево тази година

14:34 | 25.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Над 300 хил. чужди туристи са летували в Царево тази година

Над 300 хиляди чуждестранни туристи са посетили община Царево тази година. От тях най-много са били групите от Германия и Чехия, съобщиха от пресцентъра на морската община.

Според данните това е един от най-успешните сезони през последните години. Постъпленията от курортна такса са 150 хил. лева.

Селищата Синеморец и Лозенец, където това лято врати отвориха тридесетина нови семейни хотела, бяха едно от предпочитаните места за ваканция на чужденците. Очаква се почивните бази там да бъдат пълни до края на октомври.

В най-южната черноморска община се предвижда бум на строителството през следващите години. За да се ограничи изграждането на масивни хотелски комплекси и да се запази тенденцията на нискоетажно строителство, общинският съвет е приел нови параметри за височината на хотелите. Във вътрешността на курортните селища те не трябва да надвишават 10 метра височина, а на първа линия до морето допустимата граница е 7 метра.

Общината предвижда собствени инвестиции в подобряването на инфраструктурата основно на Царево и Ахтопол. Със средства от общинския бюджет ще се поднови уличната настилка и осветлението на двете селища.

Водят се преговори за изграждането на колеж по туризъм, търсят се и инвеститори за строителството на "Аква парк".

В Ахтопол ще започне поетапно премахване на бунгалата, а на тяхно място ще се построят модерни почивни бази. След 2 години в курортното селище се очаква да бъде завършен и новият хотелски комплекс, инвестиция на "Албена инвест".

През следващия сезон предстои откриването на ваканционното селище до къмпинг "Нестинарка", намиращ се на 1 километър от общинския център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още