IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Химимпорт запазва досегашното ръководство на ПОК „Съгласие“

18:39 | 21.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Химимпорт запазва досегашното ръководство на ПОК „Съгласие“

Цялото досегашно ръководство на Пенсионно-осигурителната компания (ПОК) "Съгласие" АД се запазва, реши новият мажоритарен собственик "Химимпорт" АД на днешното Общо събрание на дружеството, съобщиха от компанията.

В Съвета на директорите остават Божидар Данев, Константин Тренчев, Людмила Векова, която запазва поста си на изпълнителен директор, и Алексей Георгиев, който също запазва сегашната си позиция си на директор маркетинг.

Единственият освободен от Съвета на директорите е Атанас Раков по негово желание. Той остава на работа при предишния собственик на пенсионното дружество.

Новите членове на Съвета на директорите от страна на "Химимпорт" АД са трима - Ангел Ирибозов (изпълнителен директор), Велислава Балтова и Миролюб Иванов.

Новият собственик не планира други промени в политиката и професионалния състав на ПОК "Съгласие". В началото на месеца "Химимпорт" придоби 59,11 на сто от капитала на пенсионната компания. Мотивите на купувача са добрите финансови показатели и високия темп на развитие на продажбите на "Съгласие" през последната година. Това е част от политиката на "Химимпорт" за разширяване на позициите на пазара на финансови услуги, се казва в съобщението на дружеството. 

Новият собственик ще се стреми да укрепи и разшири пазарния дял на ПОК "Съгласие". В структурите на холдинга "Химимпорт" е и друго пенсионно дружество - "ЦКБ Сила". Двете пенсионни компании ще се развиват самостоятелно като отделни юридически лица, пише в съобщението. Тяхното преструктуриране или сливане не се предвижда в предстоящите две години.

Пряко или косвено чрез дъщерното си дружество ЦКБ „Груп асет мениджмънт“ „Химимпорт“ притежава и 82,925 на сто от капитала на Централна кооперативна банка.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още