IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат в експлоатация рехабилитиран участък от автомагистрала Хемус

Участък 211 е част от Проект ЛОТ 4, който обхваща рехабилитацията на 4 участъка с обща дължина над 26,2 км

13:16 | 21.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Пускат в експлоатация рехабилитиран участък от автомагистрала Хемус

Рехабилитиран участък 211 от автомагистрала “Хемус” ще бъде пуснат в експлоатация на 26 септември, съобщиха изпълнителите на проекта Strabag AG.

Ремонтираният участък 211 е част от Проект ЛОТ 4, който обхваща рехабилитацията на 4 участъка с обща дължина над 26,2 км на автомагистрала “Хемус” между 11-и и 44-и км. Възложител е Изпълнителна агенция “Пътища”, а изпълнител на ремонтните работи - Strabag AG.

Договорът за рехабилитацията на тази отсечка бе подписан на 31 октомври 2003 г. Общата сума на проекта ЛОТ 4 е 3,61 млн. евро, от които 75 процента се осигуряват от програмата ИСПА на Евросъюза, а останалата част - от републиканския бюджет.

На церемонията по пускането на отсечката в експлоатация ще присъстват Антонио Искиердо, първи секретар и ръководител на отдел “Финанси и договаряне” към Делегацията на Европейската комисия в България, представители от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на Министерството на финансите.

Компанията Strabag, която е мажоритарен собственик на Инжстрой София, извършва и рехабилитацията на пътя "Видин-Монтана" - Лот 9, където общата сума на проекта е 9,74 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още