IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GloBul пуска SIM карта с два телефонни номера

Клиентите на мобилния оператор могат да комбинират служебен и личен номер, без да се налага да ползват различни телефони или да сменят картите

11:38 | 20.09.05 г.
GloBul пуска SIM карта с два телефонни номера

Днес беше представена новата услуга на GloBul – GloBul 2in1, с която потребителите на мобилния оператор могат да ползват два номера с една и съща SIM карта. На всеки от двата номера съответства отделна телефонна линия (Линия 1 и Линия 2). Така клиентите на GloBul могат да комбинират служебния и личния си номер в една карта, без да им се налага да ползват различни телефони или да сменят SIM карти, уточниха от телекомуникационния оператор на специална пресконференция.

Новата услуга е достъпна както за бъдещи, така и за настоящи клиенти на компанията. Новите абонати на мобилния оператор могат да получат такава карта срещу 10 лв. без ДДС, ако сключат срочен абонаментен договор за едната линия или дори напълно безплатно, когато се възползват от промоциите включващи телефон, SIM карта и пакети минути за разговори.

Настоящите абонати на GloBul с абонаментна програма, могат да се възползват от SIM картата GloBul 2 in 1, като запазят стария си номер и получат нов за втората си линия. Цената на замяната на старата карта с нова карта GloBul 2 in 1 е 10 лв. без ДДС. Вторият номер може да бъде както на абонаментна програма, така и със стандартния вариант на предплатената услуга на мобилния оператор – b-connect.

Потребителите имат възможност да ползват и различни абонаментни програми и преференции за двете си линии, както и да получават две отделни сметки на различни адреси.

Новата SIM карта GloBul 2 in 1 има специално меню, от което само с натискане на няколко бутона потребителят превключва между двете линии, с които разполага. Изходящите разговори минават само през активната линия, а ако желае, клиентът може да се активира свързаност между двете линии, така че да не пропуска входящи обаждания и текстови съобщения. В този случай обажданията и текстовите съобщения към неактивната линия се пренасочват към активната, като пренасочването е напълно безплатно. MMS-и се получават само на активната в момента линия.

За всяка от линиите могат да се ползват и отделни гласови пощенски кутии. Когато двете линии са в несвързано състояние, съобщенията към всяка от тях се съхраняват в съответната пощенска кутия. В свързано състояние всички входящи обаждания ще бъдат пренасочвани към гласовата поща (или към друг номер, избран за пренасочване на входящите обаждания) на активната линия.

Изходящият трафик (изходящи обаждания, изходящи SMS-и, изходящи MMS-и, пренос на данни) се таксува на активната линия според действащата тарифа за нейната програма, като това важи и в роуминг. Входящите обаждания, входящи SMS-и и MMS-и, към която и да е линия не се таксуват, а входящите обаждания в роуминг се начисляват на активната линия, според съответната тарифа на GloBul.

Космо България Мобайл EAД притежава лиценз за GSM 900 / 1800 и UMTS мобилна телефония и оперира на българския пазар под търговската марка GloBul.

Космо България Мобайл EAД бе 100% собственост на гръцката телекомуникационна компания OTE до 1 август 2005 г., когато ОТЕ подписа споразумение за продажбата на 100% от дяловете в GloBul със своето подразделение за мобилни комуникации Cosmote за сумата от 400 милиона евро. Прехвърлянето на акциите бе финализирано на 1 август 2005 г.

Cosmote, част от групата на OTE, започна търговска дейност в Гърция през април 1998 г. и вече заема първо място на местния пазар. От юни 2001 г., Cosmote заема лидерска позиция в страната и има над 4 милиона абонати.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:18 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още