IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БТК ще създаде два центъра за приемане на обаждания в Плевен и Бургас

Новите кол-центрове ще бъдат оборудвани изцяло от български фирми и български доставчици

10:47 | 20.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
БТК ще създаде два центъра за приемане на обаждания в Плевен и Бургас

Българската телекомуникационна компания АД (БТК) ще изгради първите по рода си в Европа модерни центрове за приемане на обажданията от страната, съобщиха от компанията. Съгласно решение на мениджмънта на БТК те ще бъдат разположени в Плевен и Бургас.

Приемайки приоритетите на клиентите за основен ориентир за развитието на бизнеса, БТК трябва да даде адекватен отговор на индивидуалните изисквания на домашните клиенти и нарастващите комуникационни потребности на българския бизнес. Затова създаваме една от най-ефективните и динамично развиващи се телекомуникационни мрежи в Европа. Обслужването на услугата от значително повече специалисти в голям регионален кол-център позволява по-добро планиране и по-голяма гъвкавост”, смята изпълнителният директор на БТК Денис Уолах.

За успешната реализация на тази цел, БТК въвежда различни форми на експорт и доставка на услугите в областта на телекомуникациите и създава нови работни места в страната с цел обслужването на международни компании. От началото на 2006 г. дейността по обслужването на ключовите услуги, предоставяни в центровете за приемане на обаждания на БТК на телефони 144, 121, 130 и 0800100, ще бъде реорганизирана.

Всички постъпващи обаждания ще бъдат обслужвани от новите кол-центрове. Ежедневно 24 часа в денонощието висококвалифицирани служители на компанията ще предоставят информация по всякакви запитвания за бизнес и частни телефони, ще изпълняват международни и междуселищни поръчки, ще предоставят сметки по телефона, ще приемат обаждания за повреди от фиксираната телефонна мрежа, сред които кабелни, ISDN, повреди в АТЦ, както и уникалната за България услуга, предоставяна у нас денонощно единственно от БТК – високоскоростен широколентов Интернет (ADSL).

Във връзка с тези промени, БТК ще даде възможност на служителите, които сега работят в сферата на обслужване на клиентите и желаят да се преместят в град Плевен и град Бургас, да направят това при спазване на съответните условия. Така ще се гарантира създаването на модерна организация на дейността, която цели постигането на обслужване на клиентите и предоставяне на услуги, съпоставими с европейските и световните стандарти.

С първите два центъра за приемане на обажданията от страната БТК ще разкрие общо 350 нови работни места, като техният брой може да достигне 1 000 при увеличение на постъпващите обаждания. Така в два от областните центрове у нас с високо ниво на безработица БТК създава условия за увеличение на трудовата заетост чрез осигуряването на нови постоянни работни места.

 

Чрез създаването на двата центъра услугата ще бъде не само финансово по-изгодна за клиентите на БТК, но и на по-високо качество. По-доброто обслужване ще бъде постигнато по естествен начин, защото в големите кол-центрове лесно ще бъде поддържан необходимият брой оператори, за да бъдат обслужени едновременно многобройни постъпващи обаждания.

 

Новите кол-центрове ще бъдат оборудвани изцяло от български фирми и български доставчици.

Акциите на БТК днес се търгуват на цени между 11,10 и 11,20 лв.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още