IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Парк АДСИЦ ще увеличи капитала си до 5,2 млн. лв.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено чрез издаване на 4 550 000 нови акции, всяка с номинална стойност един лев

14:41 | 19.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Парк АДСИЦ ще увеличи капитала си до 5,2 млн. лв.

Съветът на директорите на Парк АДСИЦ - София е взел решение за увеличаване на капитала на дружеството от 650 000 лв. на 5,2 млн. лв., съобщиха от дружеството, като не уточниха за какво точно ще бъдат използвани средствата от увеличението на капитала. Решението е било взето на заседание на Съвета на директорите на 17 септември.

Увеличението на капитала ще бъде осъществено чрез издаване на 4 550 000 нови акции, всяка с номинална стойност един лев. Това означава, че срещу една акция в момента ще бъдат емитирани 650 000 права, всяко от което ще дава възможност за записване на седем акции от увеличението на капитала, като още не е ясна емисионната стойност на акциите.

ИП Бета Корп АД ще обслужва увеличението на капитала на дружеството.

Парк АДСИЦ инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други текущи плащания, и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти с цел последващата им продажба или експлоатация.

Дружеството е учредено за срок от пет години.

Според проспекта на дружеството, то вече е закупило недвижим имот в землището на с. Юнец, община Долни Чифлик, Варненска област, върху който ще бъде изградено ваканционно селище с РЗП 10 125 кв. м. Планира се строежът на селището да приключи окончателно през декември 2006 г.

През септември дружеството трябва да закупи недвижим имот в регулация на територията на София, местност „Малинова долина” с площ 9 дка. Имотът ще бъде използван за изграждането на жилищно селище от затворен тип с РЗП 12 000 кв. м. Планира се строежът на селището да приключи окончателно през февруари 2007 г.

Последната сделка с акции на Парк АДСИЦ е от 5 август на цена 1,10 лв. В момента има търсене на 1,05 и 1,06 лв., но няма предлагане.

Свързани компании:

Парк АДСИЦ(PARK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още