IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 50 млн. евро в Бизнес Парк Варна

13:56 | 19.09.05 г.
Инвестират 50 млн. евро в Бизнес Парк Варна
Във Варна започва изграждането модерен високотехнологичен комплекс, в който ще бъдат вложени близо 50 милиона евро, като след завършването му в него ще работят около 4 хиляди души. Инвеститор е “СИСТЕК Холдинг”АД - българска група от компании, работещи в сферата на телекомуникациите, финансовите услуги чрез кредитни карти, IT услугите, включително и като ексклузивен представител на WINCOR NIXDORF за България. Проектът е дело на “Архитектурно бюро Димитров”, а строителството се извършва от “Нафтекс Инженеринг”АД, съобщиха за Investor.bg участниците в проекта.

Консултант на инвеститора и изключителен представител по отдаване на площите под наем е COLLIERS International. Финансов партньор на проекта е Банка Пиреос.

Бизнес Парк Варна се намира на 7 минути от центъра на морската столица, на входа на града между магистрала “Хемус” и две от важните пътни артерии и в близост до Международно летище “Варна”. Комплексът, разположен върху площ от 67 хиляди квадратни метра, се състои от девет сгради с обща разгърната площ от 120 хиляди квадратни метра.

Първата сграда от Парка ще бъде открита през месец юли 2006 година, а целият проект ще бъде завършен в рамките на 4 години. Мултифункционалните сгради от клас А предлагат офиси от типа “open space”, позволяващи гъвкаво разпределение на площите, според изискванията на наемателите с помощта на двойни подове и банд-растерни тавани.

Комплексът разполага с над 1 500 подземни и надземни места за паркиране, магазини, заведения. Озеленените площи и местата за отдих на открито заемат 22 хиляди квадратни метра. Предвижда се Бизнес Парк Варна да има независима енергийна и телекомуникационна обезпеченост.

В световен план традицията на Бизнес Парковете е с 200-годишна история. Първият Бизнес Парк е открит през 1800 година в Манчестър – от компанията Трафорд Парк Естейтс.  Варна е засега единствената от всички морски столици на шестте черноморски държави, в която се развива проект от типа бизнес парк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:33 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още