IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

От началото на годината по Интернет са платени данъци за 286 хил. лв.

Най-предпочитани за плащане чрез Мрежата са данъкът върху недвижимите имоти, таксата смет и данъците върху доходите на физическите лица

11:41 | 19.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
От началото на годината по Интернет са платени данъци за 286 хил. лв.

Данъци на обща стойност 286 489 лв. са платени чрез Интернет от началото на 2005 г. до средата на септември чрез уеб-страницата на Главна данъчна дирекция (ГДД), съобщиха от дирекцията.

Най-предпочитани за плащане чрез Мрежата са данъкът върху недвижимите имоти, таксата смет и данъците върху доходите на физическите лица. Всички видове данъчни задължения могат да бъдат платени без да се посещават подразделенията на данъчната администрация. За това са нужни само дебитна карта и регистрация в сайта на ГДД www.taxadmin.minfin.bg. Таксата за всеки превод е един лев.

Важно условие за безпроблемното плащане е преводът да е направен поне 24 часа преди изтичането на крайния срок. Това е така, защото е необходимо технологично време, преди парите да стигнат до сметката на съответното данъчно подразделение, обясниха данъчни служители.

До 30 септември трябва да бъдат платени третата вноска на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци. На същата дата изтича и крайният срок за внасяне на втората вноска за данъка върху превозните средства.

От днес на тридневно работно посещение в Националната агенция за приходите и Главна данъчна дирекция е делегация, водена от заместник-директора на румънската приходна администрация Даниел Читою. Целта на визитата е обмяна на опит с български експерти в областите информационни технологии, управление на проекти и проектиране на бизнес процеси.

През миналата година румънското правителство започна реформа за обединяване на обслужването на данъците и осигурителните вноски в единна институция, а Световната банка е препоръчала българския проект за създаване на Националната агенция за приходите като успешен пример за обмяна на опит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още