IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До 26 октомври ще се придобива собственост върху площи от бившите ТКЗС-та

12:28 | 16.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
До 26 октомври ще се придобива собственост върху площи от бившите ТКЗС-та

До 26 октомври е срокът, в който собственици на сгради и съоръжения, които се намират в стопанските дворове на бившите ТКЗС-та, Държавни земеделски стопанства (ДЗС) и други, образувани въз основа на тях организации, могат да придобият собственост върху застроените и прилежащи площи чрез замяна със собствени земеделски земи. Това съобщи пресцентърът на Министерство на земеделието и горите (МЗГ).

Собствениците няма да плащат наеми за времето, в което са ползвали тези земи, уточниха от дирекция "Поземлени отношения" на министерството.

Молби за замяна, придружени с документи за собственост на сградите и съоръженията, се подават в областните дирекции "Земеделие и гори" по местонахождение на имотите.

Замяната на застроени и прилежащи площи, собственост на Държавния поземлен фонд (ДПФ) с частни земеделски земи, собственост на притежателите на сгради и съоръжения, се извършва със заповед на министъра на земеделието и горите.

Досега са направени 538 замени, уточняват от Министерство на земеделието и горите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още