IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 20 млн. евро в лукзозен комплекс в Пампорово

Комплексът е третата мащабна инвестиция на Bulgare Group след успешни проекти в Банско и Черноморието

11:31 | 16.09.05 г.
Orpheus Valley ApaertHotel
Orpheus Valley ApaertHotel

Bulgare Development Company ще инвестира 20 млн. евро в комплекс Orpheus Valley ApaertHotel, съобщи за Investor.bg Любен Славов, председател на съвета на директорите на компанията. Мащабният проект в Пампорово е от типа gated village и включва пет сгради, свързани с топла връзка, с двеста апартамента и луксозни къщи. Комплексът е третата мащабна инвестиция на компанията след успешни проекти в Банско и Черноморието.

"Инвестицията ще бъде осъществена със собствени и заемни средства. Дружеството работи с Българо-американския инвестиционен фонд, използват се и средствата от предварителна продажба на апартаменти," каза Славов.

Bulgare Development Company е част от Bulgare Group, компания за инвестиции, строителство и осъществяване на проекти в областта на недвижимите имоти.

Общата площ на комплекса е 22 000 кв. м. Почти една трета от нея е отделена за паркове и места за забавления. Orpheus Valley ApaertHotel ще бъде построен на 1700 м. надморска височина. Комплексът ще разполага с плувен басейн, кино, шопинг център, ирландски пъб, SPA център, дискотека, детски център и др.

Комплексът ще предлага на собствениците на имоти в него гарантиран минимален приход от наем в размер на 9% за период от три години. Проектът предлага пълно хотелско обслужване на апартаментите. "Това е една нова за България система, при която собствениците на апартаменти имат още една възможност за възвращаемост на вложените средства," каза Славов.

"От една страна купувачите на апартаменти ги плащат разсрочено за срок от две години и в края на този период стойността на тези апартаменти вече е по-висока, а от друга страна собствеността носи доход под формата на наем", допълни Славов.

Строителството на комплекса е започнало на 12 септември, като до сега са продадени около 40% от апартаментите. Втората партида ще бъде пусната на 1 октомври, като цените ще бъдат увеличени с 10%. В момента цената на апартаментите се движи между 950 и 990 евро за квадратен метър.

Официално първата копка на комплекса предстои да бъде направена на 1 октомври.

Румен Соколов, Христина Машкова

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още