IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КРС: БТК има значително въздействие на пазара на фиксирани услуги

Решението за определяне на "БТК" АД за оператор със значително въздействие /SMP/ определя специфични задължения към телекома

15:40 | 13.09.05 г.
КРС: БТК има значително въздействие на пазара на фиксирани услуги
Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ отново определи "БТК" АД за оператор със значително въздействие върху пазара на фиксирани телефонни мрежи и предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги в България, съобщиха от КРС.

Новото решение е в изпълнение на разпоредбите на действащия Закон за далекосъобщенията /ЗД/ и одобрената от КРС Методика за условията и реда за определяне на оператори със значително въздействие на пазара.

Решението за определяне на "БТК" АД за оператор със значително въздействие /SMP/ определя специфични задължения към телекома като задълженията за взаимно свързване, за предоставяне на специфичен достъп и за съвместно ползване на помещения, далекосъобщителни съоръжения, канали и кули.

"БТК" АД беше определена за първи път за SMP на пазара на фиксирана гласова телефонна услуга през 2004 г., като оператор с пазарен дял по-голям от 25 процента.

Предстои КРС да анализира пазара на мобилни телефонни услуги и да се произнесе с решение за определяне на операторите със значително въздействие върху този пазарен сегмент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:33 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още