IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разреши две облигационни емисии да се търгуват на борсата

Община Стара Загора се вписва като емитент в публичния регистър на КФН

15:31 | 13.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
КФН разреши две облигационни емисии да се търгуват на борсата

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия общински облигации, издадени от Община Стара Загора, съобщиха от комисията. Емисията е в размер на пет милиона лева, разпределени в 5000 облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лв. всяка.

Емисията е с матуритет 10 години, фиксиран годишен купон от 6%, шестмесечен период на лихвено плащане, дата на емитиране - 31 май 2005 г. и падеж - 31 май 2015 г.

Община Стара Загора се вписва като емитент в публичния регистър на КФН.

Комисията потвърди и проспект за вторично публично предлагане на корпоративни облигации, издадени от Ти Би Ай Кредит ЕАД. Емитентът и емисията се вписват в публичния регистър на КФН.

Емисията е в размер на 20 млн. лв., разпределени в 20 000 облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лв. всяка, матуритет 36 месеца, фиксиран годишен купон от 7.5%, шестмесечен период на лихвено плащане, дата на емитиране – 6 юли 2005 г. и падеж - 6 юли 2008 г.

На днешното си заседание КФН одобри заявление на инвестиционен посредник Реал финанс АД, гр. Варна, за отказ от извършване на сделки с ценни книжа за собствена сметка, поемане на емисии от ценни книжа и заемане на ценни книжа.

Комисията е приела Практика за ликвидни и изискуеми задължения на застраховател.

Практиката ще бъде публикувана на интернет страницата на КФН, раздел «Документи», «Указания и изисквания».

КФН призна придобита квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Георги Георгиев Койнов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:31 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още