IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БНБ подписа меморандум с Турската агенция за регулиране и надзор

12:25 | 13.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Церемонията по подписването; снимка: БНБ
Церемонията по подписването; снимка: БНБ

Управителят на Българската народна банка Иван Искров и председателят на Турската агенция за банково регулиране и надзор Тейфик Бигин подписаха Меморандум за разбирателство между двете институции, съобщиха от БНБ.

Официалната церемония по подписването се проведе в рамките на посещението на Тейфик Бигин в БНБ, като на нея са присъствали и подуправителят, ръководещ управление “Банков надзор”, Емилия Миланова, както и директори от управлението.

Това е поредният подписан меморандум на Българската народна банка с чуждестранен надзорен орган. Той има за цел да регламентира и улесни обмена на информация за банките и сътрудничеството при надзора върху тях, в случая с банковия надзор на Турция.

С подписването на Меморандума за разбирателство между Българската народна банка и Агенцията за банково регулиране и надзор на Турция се регламентира и процедурата и достъпът на съответните надзорни органи до клонове и дъщерни предприятия на техни търговски банки, осъществяващи банкова дейност на територията на другата държава - страна по споразумението, за осъществяване на инспекции на място върху дейността им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още