IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За осем месеца в България са продадени над 22 хиляди нови леки автомобила

Продадените камиони и автобуси за осеммесечния период са 688, а за мотоциклетити бройката е 309

17:58 | 12.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
За осем месеца в България са продадени над 22 хиляди нови леки автомобила

Продадените от членовете на Съюза на вносителите на автомобили леки и лекотоварни автомобили у нас за първите осем месеца на тази година са 20 945, показват данните на съюза. В тази бройка не са включени данните на вносителите на Хюндай и Порше, които не членуват в съюза, а също и продажбите на автомобили Рено за август. Ако се включат и тези данни за осеммесечието на тази година продажбите ще надвишат 22 хиляди нови автомобила.

През миналата година за същия период са били осъществени 14 365 продажби на нови автомобили. През цялата минала година са били продадени общо 24 908 леки автомобила.

За периода януари-август на тази година са продадени общо 3293 нови автомобили с марката Пежо, което прави пазарен дял от 15,72%. Делът на Опел е 9,37%, а на Тойота - 8,97%. Близки до тези проценти са и продажбите на Рено, но за тях няма точни данни за осеммесечието.

Продадените камиони и автобуси за осеммесечния период са 688, а за мотоциклетите бройката е 309.

Постоянните промоционални лизингови и кредитни схеми от страна на вносителите на автомобили към големи корпоративни клиенти са основната причина за повишаващите се продажби през последните две-три години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още