IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мак АД Габрово ще доставя плат на Министерство на отбраната

Мак АД произвежда памучен тип прежди и тъкани. Компанията има дъщерно дружество Мак-В ЕООД със седалище в Благоевград, което има цех в Габрово и шие конфекция

17:22 | 12.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Мак АД Габрово ще доставя плат на Министерство на отбраната

Ръководството на Мак АД - Габрово е сключило договор с Министерството на отбраната (МО) на стойност, равняваща се на над 10 на сто от средните приходи на дружеството за последните три години, съобщиха от дружеството. „Договорът е за доставка на плат за министерството“, каза за Investor.bg Дияна Савекова, директор за връзки с инвеститорите на дружеството.

Савекова допълни, че договорът е със срок два месеца, но не уточни на каква стойност е той. През 2003 г. дружеството е сключило друг договор на стойност, възлизаща на над 10 на сто от средните приходи на дружеството за последните три години, като той също е бил за няколко месеца.

През последните три години дружеството е имало приходи от продажби на продукция съответно за 11,173 млн. лв. за 2002 г., 11,899 млн. лв. за 2003 г. и 15,788 млн. лв. за 2004 г. Средните приходи от тези три години са 12,955 млн. лв., което би трябвало да означава, че сключеният договор с МО трябва да е на стойност над 1,296 млн. лв.

Мак АД произвежда памучен тип прежди и тъкани. Компанията има дъщерно дружество Мак-В ЕООД със седалище в Благоевград, което има цех в Габрово и шие конфекция.

Консолидираната печалба на Мак АД за първото шестмесечие на тази година е 48 хил. лв., като се понижава от 267 хил. лв. за същия период на миналата година. Нетните консолидирани приходи за периода са 5,159 млн. лв. и се понижават от 12,558 млн. лв.

През миналата година основните акционери отправиха търгово предложение към останалите акционери, но то получи окончателна забрана от Комисията за финансов надзор. Основни акционери в дружеството са Бьор Вижев ЕООД с 42,74% от капитала и Кюби АД с 38,41%.

На 10 септември акциите на дружеството струваха 6,02 лв. Най-високото търсене в момента е на 6,50 лв., а най-ниското предлагане - на 7,80 лв. за акция.

Свързани компании:

Мак АД(MAK)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още