IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

08:16 | 10.09.05 г.
Преглед на печата

Затягането на коланите ще удари най-силно транспорта

Въпреки рестрикциите здравеопазването ще получи още 150 млн. лв.

в. Сега

Рестрикциите за отпускане на допълнителни средства от бюджета, наложени от кабинета онзи ден, ще се отразят най-неблагоприятно на транспортната инфраструктура, показа проверка на "Сега". В никое от останалите министерства исканите досега суми не са толкова големи.

Министерският съвет задължи всички членове на кабинета да потърсят скрити резерви във ведомствата си и да докладват какво са намерили до 19 септември. Според запознати въпреки призива за затягане на коланите финансовият министър Пламен Орешарски е обещал да отпусне допълнително 150 млн. лв. на здравното министерство за покриване на дълговете на болниците и за задължения на МЗ за лекарства за рак.

За 142 пострадали къщи още не е даден и лев

в. Сега

Постоянната комисия за бедствия към МС вчера даде пари за ремонт на едва 234 жилищни сгради, разрушени от наводненията. Преди ден вицепремиерът Емел Етем обяви, че 833 сгради у нас се нуждаят от ремонт, като за 457 парите вече са отпуснати. Така за 142 пострадали къщи още не са дадени никакви пари. Не стана ясно и дали е сложен замисленият таван от 2000 лева за ремонт, който сериозно притесни кметовете.

Комисията отпусна нови 19 756 475 лв на кметовете за преодоляване на последиците от наводненията. Постъпили са нови 694 искания за целево финансиране, от които 123 са от министерства и ведомства. Средствата са за възстановяване на инфраструктурни обекти, за земеделското министерство, за сгради, храмове, исторически резервати, музеи под закрилата на Министерството на културата, общински обекти.

Мистериозен грузинец се обяви за шеф на “Химко”

в. Стандарт

Мистериозен грузинец се включи в аферата "Химко". След като спецслужбите на Путин обявиха за спекулация твърдението на собственика, че е дъщерна фирма на руския енергиен гигант РАО ЕЕС, вчера то бе потвърдено от мистериозен грузинец. Роман Мирецки се появи изневиделица във Враца и обяви, че е изпълнителен директор на "Интер РАО България".

Компанията притежава 71% от капитала на "Химко". "Аз съм евреин и мултимилиардер. Роден съм в Ташкент, живея в огромна къща в Лос Анджелис. Съпругата ми е "Мис Беларус". Имам три деца. Обичам България и Русия", каза той пред журналисти, които събра пред портала на "Химко", тъй като не бе допуснат вътре.

2 милиона на ден печелят от гъби

 

 

в. Стандарт

До 2 милиона лева се въртят ежедневно в бизнеса с гъби, твърдят търговци. Курсът на манатарката е по-динамичен от този на долара и петрола. Борсите в Европа всеки ден подават информация за цената, на която ще се изкупува стоката. Наши фирми зареждат с пресни гъби пазарите в Германия, Италия, Холандия, Белгия, Франция, Испания.

В активния сезон от България към ЕС потеглят ежедневно по 5-6 тира, като всеки вози по 15-16 тона. Изнасяме основно пачи крак, манатарка, челядинка. Чужденците са готови да броят и по 10 евро за килограм първокачествена стока, казаха опитните гъбари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още