IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алма Тур БГ придоби 50% от литовски туроператор

След това придобиване ще има възможности за по-голям поток туристи от Прибалтика към България и повече български туристи към прибалтийските държави

16:17 | 09.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Алма Тур БГ придоби 50% от литовски туроператор

Българският туроператор Алма Тур БГ АД е придобил 50% от туроператора ЗАО Фиджи Травел - Литва, съобщиха от компанията. "Придобиването на този дял бе направено с цел по-активно навлизане на пазара на туристически услуги в Прибалтика", каза за Investor.bg изпълнителният директор на Алма Туп БГ Любомир Панковски.

"Нашата компания сътрудничи от няколко години с Фиджи Травел и когато решихме, че ще придобиваме дял от компания в региона, се насочихме към тях", каза още Панковски. Според него след това придобиване ще има възможности за по-голям поток туристи от Прибалтика към България и повече български туристи към прибалтийските държави.

"Компанията ни ще представи първите оферти за екскурзии в региона за Коледа и Нова година", допълни Панковски.

Фиджи Травел е един от утвърдените туроператори в Прибалтика с офиси във Вилнюс и Рига. Компанията изпраща туристи в България от 7-8 години.

Алма Тур БГ е един от най-големите туроператори в България, член на IATA, БАТА, БТК. Дружеството не е публично, но на борсата са регистрирани корпоративните облигации, емитирани от него. Облигациите са тригодишни, издадени на 14 ноември 2003, с 8% годишна лихва, и обща номинална стойност 750 000 лв.

Дружеството има консолидирана печалба от 305 хил. лв. за първото шестмесечие на тази година, като тя нараства с 19,6% в сравнение със същия период на миналата година, когато е била 255 хил. лв.

Алма тур БГ притежава по 100% от капитала на "Алма Тур-Санкт Петербург" - Русия, "Алма Тур-Кар" ЕООД и "Алма Хотелс" ЕООД, както и 52% от "Алма Тур-Хотел Атлас" ООД.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още