IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вносителят на Hyundai планира да държи 5% от автопазара у нас до 2007 г.

През първите седем месеца на тази година у нас са продадени 671 автомобила с марка Hyundai, което представлява около 3,5% от всички продадени в страната нови автомобили за периода

13:20 | 09.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Вносителят на Hyundai планира да държи 5% от автопазара у нас до 2007 г.

Българският дистрибутор на южнокорейският гигант Hyundai - Индустриал комерс ЕООД, има намерение да придобие 5% пазарен дял от автопазара у нас до 2007 г., съобщиха от компанията. В отговор на нарасналото търсене на автомобили на марката Hyundai, Индустриал комерс планира да открие шест нови комплекса и сервизни центрове в следващите две години, обяви прокуристът на компанията Савина Константинова.

Първият от новите центрове вече отвори врати край Пловдив. Комплексът се намира на пътя от магистрала Tракия към втория по големина град на България, до с. Радиново, и е разположен на площ от 4 дка.

През първите седем месеца на тази година у нас са продадени 671 автомобила с марка Hyundai, което представлява около 3,5% от всички продадени в страната нови автомобили за периода. С 35% са се увеличили продажбите на леки автомобили с тази марка за периода януари-юли 2005 г. спрямо същия период на миналата година.

Нови центрове на Hyundai предстои да бъдат открити в Бургас и София - до края на годината, един във Варна, Велико Търново и Стара Загора през следващата година и нова дистрибуторска база в София - в началото 2007 г. Всички автомобилни комплекси ще бъдат с унифициран дизайн и ще предлагат еднакви услуги.

В световен мащаб продажбите на компанията през август нараснаха с 4,5% в сравнение със същия месец на миналата година. За първите осем месеца продажбите са общо 1 618 997, което е ръст с 13,5% в сравнение с 2004 г. и отново потвърждава прогнозите за рекордни резултати за 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още