IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 февруари

08:05 | 25.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Адвокати плашат със стачка заради закона за мръсните пари

в. Сега

Докато ръководството на адвокатурата преговаря с ГЕРБ за промени в закона за мръсните пари и изваждането на гилдията от обхвата му, Фейсбук общността на българските адвокати (ФОБА) готви протест и заплашва със стачка. От неформално адвокатско обединение, което се хвали с 2100 членове, обясняват, че протестът им в петък ще е под наслов "Адвокатите не са доносници" и ще е "срещу цялостната държавна политика, водеща до ограничаване на адвокатската свобода и независимост, нарушаването на адвокатските права и тайната и доверителността в отношенията адвокат - клиент".

Новият шеф на "Топлофикация София" обеща 100% събираемост на сметките

в. Сега

Едва стъпило в длъжност, новото ръководство на "Топлофикация София" се зарече да стабилизира финансите, да ореже излишните разходи и само до няколко месеца да се похвали със 100% събираемост на сметките. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на общинското дружество Кремен Георгиев. Това той заяви при първата си публична проява на този пост вчера, по време на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), свързано с лицензията на дружеството. В момента събираемостта е около 75%. За да се изпълни заканата за пълно събиране на дължимите суми от всички потребители, и занапред ще се залага на частни съдебни изпълнители.

Наредиха Слънчев бряг в топ 5 по рейтинг за почивка с деца

в. Монитор

Българският Слънчев бряг е класиран 5-и сред десетте най-достъпни европейски курорта в рейтинг на семейните почивки ол инклузив за лятото на 2019 г. Той е изготвен от сайта TravelSupermarket, който проучва и сравнява цените на туристическия пазар. Абсолютен рекордьор е Испания - тя държи не само първото, но и още четири места в класацията на евтините ваканции в Европа. В листата са още Гърция, Мароко, Турция.

Българският курорт Слънчев бряг като че ли е по-известен с купонджийските си сцени, но също така има красиви плажове и предлага различни водни спортове, пише сайтът.

Пращат на софиянци над 800 000 писма за данъците

в. Монитор

Над 800 000 софиянци от началото на седмицата ще започнат да получават по пощата писма с информация за данъчните им задължения към Столичната община. Вече са напечатани известията, съобщи зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов. "За тази година сме предвидили около 27 милиона лева увеличение в приходите на общината от данъци и такси. Засега кампанията върви добре. Който заплати до 30 април своя данък за МПС или данък недвижими имоти, ще може да се възползва от пет процента отстъпка, стига да заплати, естествено, годишния размер на задължението”, каза още зам.-кметът на София.

Пак питат бизнеса от какви работници има нужда

в. 24 часа

Започна третото поред и първо за 2019 г. анкетно проучване на потребностите на работодателите от Агенцията по заетостта, като се апелира към представителите на работодателски организации за по-висока активност от страна на бизнеса в анкетирането - каза в Добрич на заседанието на Областната комисия по заетост директорът на дирекция „Регионална служба по заетост“ – Варна, Божидар Михайлов. Работодателите, както и при предните анкети, ще имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, както и какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност. Те ще могат да посочат и кои са найнеобходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал. Получените резултати за потребностите на бизнеса и администрацията ще очертаят нуждите им от работна сила през следващите 6 месеца

Всеки втори ученик залага на точните науки

В. Труд

Всеки втори ученик иска да учи допълнително точни науки. Става въпрос за около 150 600 деца, които представляват 60% от всички над 251 000 ученици заявили желание да посещават занимания по интереси. Те са предпочели да се образоват в направленията от платформата STEM – “Дигитална креативност”, “Математика”, “Технологии” и “Природни науки”, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още