IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Равнището на безработицата в България през август е 10,77%

Броят на безработните в страната през август е бил 399 029

16:51 | 08.09.05 г.
Равнището на безработицата в България през август е 10,77%
Равнището на безработицата през август в България е 10,77%, което е най-ниското ниво за месец август от 1996 г. насам, каза днес в Хасково министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

.По данни на Министерството на труда и социалната политика през юли тази година равнището на безработицата в страната е било 10,95 процента.

Броят на безработните в страната през август е бил 399 029, уточни министър Масларова. Според нея възможно е ниската безработица да е обусловена от бързата реакция на Министерството на труда и социалната политика при ликвидиране на бедствията от наводненията.

Ние направихме известни промени в правилника за прилагане на програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" и, освен социалнослаби, разрешихме и трайно безработни да се включат в спасителните акции, обясни министър Масларова. По тази програма вече работят над 5000 трайно безработни, допълни тя.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още