IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестират 6 млн. лв. за развитие на плажове в Каварна, Балчик и Бургас

15:21 | 08.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестират 6 млн. лв. за развитие на плажове в Каварна, Балчик и Бургас

С решение на правителството, на концесия за срок от 15 години ще бъдат дадени три плажни ивици в общините Каварна, Балчик и Бургас, съобщиха от Министерски съвет.

Концесионерите са определени след проведен неприсъствен конкурс. Инвестиционната програма на дружествата предвижда в морски плаж "Кранево-централен", "Бургас-централен" и "Иканталъка I" да бъдат вложени 5,989 млн. лв.

За концесионер на плаж "Кранево-централен", община Балчик, е определен "Титан-Чистота" ООД. Инвестиционната програма е за малко над 3 млн. лв. От тях през първата година от концесията ще бъдат вложени 630 000 лв.

Дружеството ще предлага на почиващите разнообразни спортно-развлекателни дейности - джетове, водни колела, уиндсърфинг. Ще бъде разкрит медицински пункт с лекар и медицинска сестра. За сигурността на летуващите ще се грижат и 12 спасители. Концесионерът целогодишно ще осигурява работа на 9 души, а през туристическия сезон - на около 57 човека.

За концесионер на плаж "Бургас-централен", община Бургас, е определен "Еко Прес" ООД. Предвижданите инвестиции са в размер на 2,49 млн. лв. Концесионерът ще изгради и възстанови инфраструктурата на плажа - южна и северна буни, ще ремонтира подпорната стена, ще бъде изградена вертикална планировка на входовете, ще се обновят електро- и ВиК-системите.

Концесионерът ще обособи зони за къпане, за плажни спортове, за отдих и рекреация, разнообразни спортно-развлекателни дейности, пързалки, люлки, водни колела, водни ски, парашут, джетове, скутери и т.н. Ще бъде закупена и машина за почистване на пясъка. В поддържането на плажа целогодишно ще бъдат заети до 9 служители, а през туристическия сезон - до 92-ма.

За концесионер на плаж "Иканталъка I", община Каварна, е определен "Транскомерс 98" ООД. Инвестиционната му програма за следващите 15 години е за 499 800 лв. Концесионерът ще предлага разнообразни спортно-развлекателни дейности и удобства за инвалидите. Целогодишно ще бъдат заети 4-ма служители, а през туристическия сезон - около 34 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още