IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оргахим АД пуска в продажба нов дезинфекциозен препарат

Продуктът е ефективен срещу различни замърсители, гъби и салмонела

13:52 | 08.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Оргахим АД пуска в продажба нов дезинфекциозен препарат

Оргахим АД - Русе планира да пусне нов продукт на пазара - дезинфекциозен препарат, съобщиха от компанията. "Препаратът се използва за почистване и дезинфекция на различни площи - мазилка, дървени плоскости, метали, камък и др. Той може да се използва преди или след боядисване", каза за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на Оргахим АД Ирена Мицова.

Продуктът дава ефективна защита от просмукваща и остатъчна влага. Бедствията създадоха предпоставки за развитие на бактериални инфекци, мухъл и плесен, а използването на продукта ще ликвидира появилите се бактериални зарази или ще осигури преграда за развитието на такива.

Очаква се новият продукт да се появи на пазара в началото на следващата седмица.

В резултат на извършени по рамковия договор сделки по чл.114 дружеството е получило постъпления на стойност 65 625 евро. От Оргахим периодично съобщават какви са постъпленията по този рамков договор, който е за доставки на продукти за румънската компания Поликолор. "По договора се доставят основно смоли, които Поликолор използва в своята дейност", каза още Мицова.

В края на август от дружеството обявиха, че пускат на пазара новите продукти Deko professional епоксиден грунд L 3000, Deko professional разредител D 309, Deko professional боя за влажни помещения и Леко антикорозен грунд бързосъхнещ.

За първите шест месеца на годината Оргахим отчете нетна неконсолидирана печалба в размер на 880 хил. лв., в сравнение със загуба от 571 хил. лв. за същия период на миналата година.

Днес акциите на дружеството поскъпнаха с 2,83% в сравнение със сряда до средна цена от 66,21 лв., като максималната цена при днешните сделки бе 67 лв. за акция.

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още