IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

„Топлофикация Русе“ има над 3 млн. лв. загуба за шестмесечието

В началото на май Агенция за приватизация (АП) избра “ЕЕС Росии”, Русия за купувач на 100% от капитала на русенското дружество, както и на 100% от капитала на „ТЕЦ Варна“

14:21 | 07.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Топлофикация Русе
Снимка: Топлофикация Русе

Топлофикация Русе“ ЕАД отчита загуба в размер на 3,249 млн. лв. за първото полугодие на 2005 г. спрямо печалба от 3,104 млн. лв. за същия период на миналата година, показва анализ на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКВР).

Дружеството е единственото сред електроенергийните предприятия, което е приключило финансовата 2004 г. с балансова загуба в размер на 626 хил. лв. Останалите предприятия от подсектора са постигнали възвращаемост на собствения капитал към края на отчетната година и нямат непокрити загуби.

По отношение дела на активите на русенското предприятие в общите активи за производство на електрическа енергия към края на 2004 г. се отчита последно място.

Към края на 2004 г. финансовата структура на “Топлофикация Русе” показва съотношение 57% привлечени средства и 43% собствен капитал. Отчетеното финансово състояние на дружеството към края на 2004 г. според ДКВР може да бъде определено като напрегнато, а към края на първото шестмесечие на тази година - като лошо.

В началото на май Агенция за приватизация (АП) избра “ЕЕС Росии”, Русия за купувач на 100% от капитала на русенското дружество, както и на 100% от капитала на „ТЕЦ Варна“. Според Комисията за защита на конкуренцията обаче руската компания може да купи само едно от двете дружества, за да се избегне ограничаването на конкуренцията в енергийния сектор. Във връзка с възникналия казус АП на два пъти удължи срока за сделката, като след второто удължаване е предвидено той да изтече в средата на септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още