IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две компании искат да вземат на концесия пристанище Оряхово

10:32 | 06.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Две компании искат да вземат на концесия пристанище Оряхово

Две компании подадоха оферти за концесионер на пристанищен терминал Оряхово. Пристанищният терминал Оряхово е част от пристанището за обществен транспорт с национално значение Лом и е обект – публична държавна собственост. Отдаването на концесия е за срок от 25 години.

Публичното отваряне на постъпилите предложения за избор на концесионер се проведе в края на миналата седмица в Министерството на транспорта. Конкурсната комисия, назначена със заповед на министъра на транспорта, отвори подадените оферти в присъствието на представители на кандидатите. 

А самите кандидати са “Слънчев дар” АД, гр. Варна и „G.E.K. S.A.”, гр. Атина, Гърция. След като бяха регистрирани за участие в конкурсната процедура в началото на август, те имаха възможност да подават предложения до вечерта на 1 септември.  

„Слънчев дар“ е собственост на три физически лица и се занимава с производство и търговия на селскостопански култури, складови сделки и др. На 20.07.2005 г. фирмата беше допусната и до участие в обявения едностепенен неприсъствен конкурс за концесия на пристанище Свищов.

Офертите са разгледани на закрито заседание на конкурсната комисия и засега съдържанието им не е известно. От министерството уточняват, че министър Петър Мутафчиев в законоустановения срок ще внесе проект на решение на Министерския съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още