IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Англичани ще консултират „Вини“-Сливен в производството за чужди пазари

“Селър уърлд” е една от водещите компании в света в технологиите за производство на вино

14:35 | 05.09.05 г.
Снимка: Corbis
Снимка: Corbis
Английската компания “Селър уърлд” ще консултира “Вини” – Сливен в производството на изцяло нова селекция висококачествени вина за чуждестранния пазар.

В началото на септември у нас пристигат технолози на компанията - новозеландците с над 15-годишен опит Андреа Патерсън и Роб Кемърън. “Селър уърлд” е една от водещите компании в света в технологиите за производство на вино.

Специалистите ще адаптират вината на “Вини” - Сливен към предпочитанията на западните потребители – млади, леки и ароматни. Австралия, Нова Зеландия, Чили и Аржентина са производители на вина, които имат тези качества и се радват на най-голям търговски успех.

Андреа Патерсън ще остане във “Вини” в продължение на една година и ще консултира цялостното производство – от обработката на гроздето до създаването на крайния продукт.

Компанията “Селър уърлд” ще направи и цялостно маркетингово проучване на българските вина на английския пазар и ще даде препоръки в кой пазарен сегмент и на какви цени да бъдат позиционирани продуктите на “Вини” – Сливен.

Новите вина на сливенската изба ще бъдат презентирани пред търговски вериги и журналисти в Англия. Водеща роля ще има Ричард Нурик, дългогодишен доставчик на вина за Бъкингамския дворец.

В края на юни т.г. той беше на специално посещение в завода на “Вини” в Сливен, както и в сателитните изби Шивачево, Нова Загора, Пъдарево и Блатец.

Благодарение на австралийската компания “Селър уърлд” молдовските и словенските вина пожънаха голям успех при излизането им на чуждестранните пазари.

Вината на “Вини” – Сливен са сред най-добрите на българския пазар. Мерло ТУИДА, реколта 2004 г. стана най-високо оцененото вино на ВИНАРИЯ 2005. Веднага след него се нареди “Каберне Совиньон ТУИДА”.

“Каберне Совиньон ТУИДА” и “Мерло ТУИДА” от реколта 2003 г. са абсолютни лидери при червените вина от по-стара реколта. “Каберне Совиньон ТУИДА” е два пъти лауреат на голямата награда на ВИНАРИЯ - “Златен ритон” през 2001 и 2003 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още