IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата

10:54 | 05.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Народът масово минава на метан

Четири пъти по-евтино излиза пътуването с природен газ

Месец чакат ред в сервизите за поставяне на нова уредба

в. Стандарт

Скъпият бензин накара българите да се замислят за смяна на горивото. Метанът е новият хит сред шофьорите. 4 пъти по-евтино излиза пътуването с природен газ. След като литър бензин А95 стигна 2 лева, изминаването на 100 км струва 20 лева при разход на автомобила от 10 на сто.

Наполовина по-малка е сметката с пропан-бутан и само 5 лева - с метан. В сервизите има наплив от желаещи да оборудват автомобилите си за природен газ. Правим списъци и изпълняваме поръчката след месец, казаха монтьори. Около 1200 лева излиза цялата инсталация. Газът се съхранява под налягане в бутилки, които се поставят в багажника. С едно зареждане се минават около 200 км.

Пътуването на дълги разстояния обаче е невъзможно, защото у нас има само 11 метанстанции.

Скриха евтините билети за рейс

в. Стандарт

Превозвачи масово отказват да продават билети за автобуси по линията София - Благоевград, съобщи радио "Фокус-Пирин". Превозвачите, които обслужват линиите София - Сандански и София - Гоце Делчев, продават билети първо за по-отдалечените точки, а след това за по-късите курсове. Пътници масово се оплакват, че билети за всички градове в Югозападна България има, но умишлено се забавя продаването им, за да се пласират билетите с по-висока цена за крайните точки, а след това за междинните автогари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:17 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още