IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата

09:27 | 03.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата

Гагаузов даде цензуриран вариант на договора за "Тракия" 
в. Сега

Имам информация, че регионалният министър Асен Гагаузов е представил на депутатите определени извадки или параметри от договора за концесията на магистрала "Тракия", а не пълния вариант на контракта. Това каза председателят на парламентарната транспортна комисия Йордан Мирчев пред Би Ти Ви. 

В четвъртък Гагаузов внесе в деловодството на Народното събрание договора на електронен носител, за да може всеки депутат, който иска, да получи копие от него. "Представили сме на парламента пълния вариант на договора, но без приложенията към него. Те са обект на търговска тайна заради преговорите, които води концесионерът с международни банки", обясниха от пресцентъра на регионалното министерство. 

В петък следобед депутати от ДСБ поискаха копие от договора, но от деловодството на Народното събрание им беше обяснено, че копия няма да се правят. Договорът щял да бъде достъпен за народните избраници в библиотеката на парламента следващия четвъртък, когато е първият пленарен ден след празниците.

8% по-високи осигурителни прагове догодина 
в. Сега 

Средно с 8% се увеличават минималните осигурителни прагове догодина, съобщи пред "Сега" зам.-председателят на КНСБ Пламен Димитров. Синдикати и работодатели са успели да договорят сумите за 42 икономически дейности. За спорните браншове решение ще наложи правителството. Преговорите още не са финализирани.

Осигурителните прагове са минималната сума, върху която трябва да се осигуряват служителите. Те са различни за 68 икономически дейности и 9 категории длъжности и се договарят самостоятелно от профсъюзите и бизнеса на база растежа на доходите. За 2006 г. работната група обмисля дали да въведе 3 нови дейности.

З
а различните браншове увеличението е от 6 до 14 на сто, уточниха от КНСБ. Миналата година средният им ръст беше около 7%. Средният размер на минималните прагове т. г. е 191,65 лв., а догодина ще е 204,63 лв.

Пришпорват строежа на
магистрала “Марица”
в. Стандарт

Изграждането на автомагистрала "Марица" трябва да започне по най-бързия начин. Три години и половина България се подготвя за началото на този проект. Ако още толкова се забавим с подготовката по стартирането на строителните работи и финансирането, ще станем смешни в очите на съседите си. Това заяви в Димитровград министърът на регионалното развитие и благоустройството Атанас Гагаузов.

След приключване на делото за магистралата, което е насрочено за 15 октомври, ще има различни варианти за действие, но при всички положения ще има и политическо решение, каза още строителният министър.

Проверяват имотите на 100 престъпни боса 
в. Новинар

Данъчни инспектори, полицаи и прокурори са започнали проверки на имотите, фирмите и данъците на около 100 босове на групировки, съобщи прокурорът от Върховната касационна прокуратура Ангел Илиев. Паралелно с финансовите проверки в цялата страна е проведена и специализирана операция по задържането на криминално проявени лица. Акцията е започнала на 29 август сутринта, четири дни след убийството на шефа на ВАИ Холдинг Георги Илиев.

При операцията след проверка на досиетата им са задържани 733 души. На 596 от тях са наложени мерки за неотклонение, 21 са под постоянен арест.

Много е трудно да се установи паралелната дейност, свързана с наркобизнеса, на босовете на престъпни групировки, тъй като те прехвърлят всичките си богатства на подставени лица, каза шефът на столичната прокуратура Бойко Найденов. Единият от проверяваните имал повече от 20 фирми, в които работели стотици хора. Според прокурора босовете се разтоварват от задълженията си към държавата, като прехвърлят големите пари на други хора. Именно те били "бушоните", които изгаряли първи в битките между групировките.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още