IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нови системи за управление ще подобряват сигурността на корабите

Системи за управление на трафика и за информационно обслужване ще контролират корабоплаването в българските морски пространства и в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване

17:22 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Нови системи за управление ще подобряват сигурността на корабите

Системи за управление на трафика и за информационно обслужване ще контролират корабоплаването в българските морски пространства и в Българския морски отговорен район за търсене и спасяване.

Това предвижда приетата от правителството наредба за системите за движение, докладване и управление на трафика и информационното обслужване на корабоплаването в морските пространства на България, съобщиха от правителствената информационна служба.

Наредбата е съобразена с европейската система за наблюдение и информационно обслужване на корабоплаването, изградена съгласно изискванията на Директива 2002/59 на ЕС.

Целта е да се повиши безопасността на корабоплаването и да се създадат условия за по-добра защита на околната среда от замърсяване от кораби.

В рамките на системата за управление на трафика и информационното обслужване на корабоплаването се определят и услугите, предоставяни от изпълнителната агенция "Морска администрация". Извършен е обстоен анализ на зоните, в които са възможни сблъсъци и засядания на плавателни съдове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:11 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още