IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За втори път ще се търсят купувачи за Месокомбинат-Добрич ЕООД

12:01 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
За втори път ще се търсят купувачи за Месокомбинат-Добрич ЕООД

"Месокомбинат-Добрич"-ЕООД се предлага на търг с явно наддаване с начална цена 552 522 лева, според публично обявление на синдика на държавното предприятие Златимир Жечев.

Купувачи на фирмата се търсят за втори път, след като на първия таен търг в края на юли не се яви нито един кандидат. Тогава кредиторите поискаха за цялото предприятие 1 105 000 лева.

Наддаването на 12 септември ще бъде за девет парцела с различни производствени и инфраструктурни обекти - цех за преработка на технически суровини, топилня, транжорна, недовършено машинно отделение, лаборатория, пречиствателна станция, битова сграда, помпена станция, водоеми, енергиен възел и други.

Делото за обявяване на "Месокомбинат-Добрич" в несъстоятелност тръгва в окръжния съд през 1997 г. след иск на държавата по Закона за уреждане на несъбираемите кредити (ЗУНК). По-късно е приета програма за оздравяване на предприятието и съдебната процедура е спряна. Агенцията за събиране на държавните вземания възобновява делото през 2004 г., защото погасителният план за дълговете не се изпълнява.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още