IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готвят нов търг, ако съдът обяви концесията за „Тракия“ за невалидна

Ако съдебното решение гласи, че концесията не противоречи на закона, ще има по-сложни и дълги процедури и отсега е рано да се каже какви ще са те

11:04 | 01.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Готвят нов търг, ако съдът обяви концесията за „Тракия“ за невалидна

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов обяви днес преди заседанието на кабинета, че ако съдът обяви концесията за магистрала "Тракия " за незаконна, незабавно ще започне подготовката за нов търг.

Ако съдебното решение гласи, че концесията не противоречи на закона, ще има по-сложни и дълги процедури и отсега е рано да се каже какви ще са те, каза Гагаузов.

Той потвърди, че извадка от най-важните неща от договора за автомагистралата ще бъде представена на заинтересованите страни и на журналистите.

Данните за концесията ще бъдат качени на магнитен носител и ще са достъпни чрез сървъра на Народното събрание. Ако има нужда и от друга по-подробна информация, тя също ще бъде на разположение, беше категоричен Гагаузов.

Само преди няколко дни министърът обясни, че за да има нова концесионна процедура трябват минимум 6 месеца. В противен случай, ако срокът е от порядъка на един месец или два месеца, това означава, че никой, освен португалските фирми, не е в състояние да се подготви за участие в такъв търг, което автоматично означава, че те получават отново концесията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още