IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стърджан Акуафармс България влезе в регистъра на КФН

Комисията вписа и емисията акции, която е резултат от увеличение на капитала на дружеството от 1 000 000 лв. на 1 716 330 лв.

16:05 | 31.08.05 г.
Стърджан Акуафармс България влезе в регистъра на КФН
Комисията за финансов надзор (КФН) вписа “Стърджан Акуафармс България” АД като публично дружество в регистъра си. КФН вписва и емисия акции, която е резултат от увеличение на капитала на дружеството от 1 000 000 лв. на 1 716 330 лв. чрез издаване на нови 71 633 броя акции с номинална стойност 10 лв. всяка.

Само преди една седмица Държавен вестник обяви, че на извънредното Общо събрание на дружеството, което ще се проведе на 16 ноември, ще бъде взето решение за издаване на емисия корпоративни облигации.

Предвижда се да бъде издадена тригодишна емисия корпоративни облигации с минимален размер от четири милиона лева и максимален размер от шест милиона лева. Номиналната и емисионна стойност на една облигация ще бъде 1 000 лв. Лихвените плащания ще бъдат на шест месеца, като в съобщението не се посочва каква ще бъде годишната лихва.

Облигациите ще бъдат предложени за първично публично предлагане на БФБ - София до края на април 2007 г. Те ще бъдат обезпечени.

С набраните средства от емисията ще бъде финансирано строителството на рибно тържище и хладилно-логистична база в София.

Свързани компании:

САФ Магелан АД(6S2)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:22 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още