IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Италия отново включи Хемус Ер в черния списък на авиокомпании

Създаването на този черен списък идва изненадващо кратко след изявлението на италианското правителство, че за разлика от Франция и Белгия, страната няма да прави такава категоризация

17:57 | 30.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Италия отново включи Хемус Ер в черния списък на авиокомпании

Българският чартърен превозвач Хемус Ер получи забрана да извършва полети в Италия, както и да минава през въздушното пространство на страната, съобщи Еуропа прес, цитирайки италианския всекидневник "Кориере дела сера".

Създаването на този черен списък идва изненадващо кратко след изявлението на италианското правителство, че за разлика от Франция и Белгия, страната няма да прави такава категоризация.

Петте забранени компании са родната Хемус Ер, Кубан Еърлайнс (Русия) и три казахстански превозвача.

В статията се обяснява, че българската Хемус Ер извършва полети до Италия, но основната й дейност е да отдава самолети под наем на други български и балкански компании.

Тези пет компании се прибавят към други три, които имат забрана за полети над Италия от миналата година. 

Това е вторият случай, в който българският авиопревозвач е включен от Италия в подобен черен списък. В началото на януари 2004 г. Хемус Ер получи от италианските власти временна забрана за достъп до въздушното пространство на страната. Останалите компании в списъка бяха от Хърватия, Ливан, Конго, Русия, както и египетската "Флаш еърлайнс".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още