IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HVB Bank Biochim и Хеброс Банк ще изграждат обща ИТ система

Изборът на обща ИТ система и нейното внедряване е един от основните етапи в интеграцията на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк

12:23 | 30.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
HVB Bank Biochim и Хеброс Банк ще изграждат обща ИТ система

HVB Bank Biochim (“Ейч Ви Би Банк Биохим”) и Хеброс Банк избраха да изградят обща ИТ платформа на двете банки на базата на основната банкова система FlexCube на i-flex, съобщиха от HVB Bank Biochim.

Изборът на обща ИТ система и нейното внедряване е един от основните етапи в интеграцията на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк. Избрахме системата, която ще ни позволи чрез най-съвременната технология да отговорим на пазарните предизвикателства и все по-високите изисквания и нужди на клиентите”, коментира Петер Харолд, главен изпълнителен директор и председател на управителните съвети на HVB Bank Biochim и Хеброс Банк.

Внедряването на новата ИТ система ще започне в средата на септември 2005 г. Интеграционният процес започна на 1 март 2005 година, когато BA-CA и HVB Bank Biochim финализираха сделката по придобиването на Хеброс Банк, като HVB Bank Biochim стана собственик на 10% от Хеброс Банк, a BA-CA придоби 90%.

FlexCube е напълно централизирана и интегрирана основна банкова система за банкиране на дребно, корпоративно банкиране и инвестиционно банкиране. Тази банкова система е избрана от повече от 230 водещи финансови компании в целия свят. Системата е най-продаваното банково решение според класациите за 2002, 2003 и 2004 г. на Banking Systems (IBS), Великобритания.

Сред основните предимства на системата са възможността за постигане на висока оперативна ефективност и за бързо въвеждане на нови продукти и услуги, които могат да се променят в зависимост от нуждите на различни групи клиенти. Управлението на риска се извършва онлайн в реално време.

В момента клиенти на HVB Bank Biochim или на Хеброс Банк получават обслужване в реално време и могат да използват сметките си или да извършват операции във всеки един клон или офис на своята банка, независимо в коя локация на HVB Bank Biochim или Хеброс Банк са станали клиенти. След интеграцията те ще имат възможност да ползват това удобство в цялата обща клонова мрежа на двете банки от над 220 офиса в цялата страна.

В HVB Bank Biochim и Хеброс Банк работят общо около 2 500 служители, обслужващи над 730,000 клиенти в близо 220 клонове и офиси. С общи активи от над 2,8 милиарда лева (към юни 2005 г.), HVB Bank Biochim и Хеброс Банк заемат трето място сред банките в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още