IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масларова и Орешарски предлагат 160 лв. минимална заплата от 2006 г.

На базата на финансовите резултати за деветмесечието ще се търсят всякакви възможни резерви за коледни добавки към пенсии и заплати

17:15 | 29.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Масларова и Орешарски предлагат 160 лв. минимална заплата от 2006 г.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и финансовият министър Пламен Орешарски ще работят за минимална заплата от 160 лева през 2006 г. Това стана ясно след работна среща между двамата министри, състояла се днес, 29 август 2005 г., съобщиха от Министерство на труда и социалната политика.

В предстоящите разговори с Международния валутен фонд (МВФ) двамата министри ще настояват за ръст на минималната работна заплата от 1 януари 2006 г. Освен това, на базата на финансовите резултати за деветмесечието ще се търсят всякакви възможни резерви за коледни добавки към пенсии и заплати.

Министър Емилия Масларова получи уверенията на финансовия министър, че няма да има проблеми за държавното съфинансиране на Социалноинвестиционния фонд.

По-късно министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова се срещна с постоянния представител на Световната банка Оскар де Брун Копс. Двамата разговаряха за начините за преодоляване на бедността, обсъдиха активните мерки за стимулиране на трудовия пазар, интеграцията на рисковите групи в обществото и др. И според двете страни, особено внимание държавата трябва да обръща на децата, възрастните хора и хората с увреждания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 29.08.05 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още