IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръст от 130% бележи консолидираната печалба на Стара планина Холд

Ръстът в печалбата на холдинга се предопределя от значителното нарастване на дела от печалбите на асоциираните и съвместните дружества

16:18 | 29.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Ръст от 130% бележи консолидираната печалба на Стара планина Холд
Стара Планина Холд. отчете консолидирана печалба за първите шест месеца на годината в размер на 2.335 млн. лева, или ръст от 130% в сравнение с първото шестмесечие на миналата година.

Ръстът в печалбата на холдинга се предопределя от значителното нарастване на дела от печалбите на асоциираните и съвместните дружества, като приходите по това перо нарастват от 1.428 млн. на 2.52 млн. лева за първото полугодие.

Разпределена на броя на акциите печалбата възлиза на 1.33 лв. на акция. Днес от холдинга се изтъргуваха 681 акции, при което те регистрираха минимален спад от 0.2% до средна цена от 13.99 лв. за брой.

Офертите в края на деня завършиха при нива от 14.10 лв. продава и 14 лева купува за брой.

За изминалата година холдингът прие решение да разпредели брутен дивидент на една акция в размер на 0,1355 лв., като началният срок за изплащане на дивидента е 1 септември тази година.

Акциите на компанията не са се изменили през последните три месеца, като за последната една година са се повишили с близо 714%.



Свързани компании:

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още