IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йохан Де Смет Ван Дам ще бъде новият генерален директор на "Каменица" АД

"Каменица" АД е част от най-големия пивоварен концерн в света - ИнБев

14:48 | 29.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Йохан Де Смет Ван Дам   Снимка: Каменица
Йохан Де Смет Ван Дам Снимка: Каменица

Йохан Де Смет Ван Дам ще заеме позицията генерален директор на “Каменица”АД от 1 октомври, съобщиха от компанията. Андреас Зеемюлер, който в момента заема тази длъжност, от началото на октомври ще бъде новият генерален директор на "Апатинска пивара" - Сърбия.

"Моят престой в България бе свързан с огромни предизвикателства, но добрата работа на целия екип даде отлични резултати. Уверен съм, че "Каменица" ще остане водеща компания в този бранш", каза за Investor.bg Андреас Зеемюлер.

"Каменица" АД е част от най-големия пивоварен концерн в света - ИнБев. Компанията бе създадена през миналата година след сливането на белгийската Интербрю и бразилската АмБев.

Ван Дам започва работа в компанията през 1987 г. в структурата на белгийската организация, изпълнявайки различни търговски функции до 1997 г., когато се премества в Китай като един от пионерите за бизнеса в региона. През последните пет години Йохан Де Смет Ван Дам е част от “Каменица”АД. Преди да заеме настоящата си длъжност директор маркетинг, той е търговски директор на компанията.

Андреас Зеемюлер се присъединява към ИнБев в руското поделение на компанията - Сън Интербрю през 2001 г., където е търговски вицепрезидент за Западна Русия. В края на 2003 г. той става Генерален директор на компанията за България. Под неговото ръководство “Каменица”АД в през тази година си върна лидерската позиция на бирения пазар в България.

Преди работата си в ИнБев Андреас Зеемюлер е заемал редица управленски търговски позиции, както и отговорностите на генерален директор в компании като Ригли, Дюрасел и Жилет.

През 2003 г. "Интербрю" сключи договор за стратегическо партньорство с най-голямата сръбска пивоварна "Апатинска пивара" на стойност 326.9 млн. евро. Към 25 март тази година ИнБев притежава 99,01% от капитала на сръбската пивоварна. Пазарният дял на ИнБев в Сърбия и Черна гора в края на миналата година е 47,2%, с общи продажби на 3,1 хектолитра бира (заедно с пивоварната Trebjesa).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още