IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Увеличават капитала на „Балканкар - 6-и септември“ и ликвидират дружеството

На акционерите се предлага да гласуват капитала на дружеството да бъде увеличен от 1 140 898 лв. на 3 118 407 лв. чрез издаване на нови 1 977 509 акции с номинална стойност един лев

08:30 | 29.08.05 г.
Автор - снимка
Създател
Увеличават капитала на „Балканкар - 6-и септември“ и ликвидират дружеството

Гласуване за увеличаване на капитала и ликвидация на дружеството са две от точките от дневния ред на свиканото за 11 ноември извънредно общо събрание на “Балканкар – 6-и септември”, става ясно от обявление в “Държавен вестник”.

На акционерите се предлага да гласуват капитала на дружеството да бъде увеличен от 1 140 898 лв. на 3 118 407 лв. чрез издаване на нови 1 977 509 акции с номинална стойност един лев. Предвижда се новоиздадените акции да бъдат записани изцяло от Регионо Инвестиция УАБ, като общото събрание трябва да вземе решение да отпадне правото на акционерите да запишат акции от увеличението пропорционално на техните дялове.

На събранието ще бъде гласувано и за прекратяване на “Балканкар 6-и септември” АД на основание чл. 252, ал. 1, т. 1 ТЗ. Предвидено е ликвидацията да се осъществи за срок от една година, считано от датата на обнародването в “Държавен вестник” на поканата до кредиторите. За ликвидатор е предложена Нели Бакърджиева.

В дневния ред са включени гласувания за промяна на устава на “Балканкар 6-и септември”, а също и промени в съвета на директорите на дружеството. При липса на кворум събранието ще се проведе на 29 ноември при същия дневен ред.

"Балканкар - 6-и септември" АД е широкомащабен завод за монтаж с напълно завършена производствена инфраструктура и с дългогодишна традиция в разработването и производството на електрокари и мотокари.

Регионо Инвестиция УАБ купи 43,2% от капитала на “Балканкар - 6-и септември” на централизиран публичен търг на фондовата борса на 21 февруари за два млн. лв. През април от дружеството обявиха, че са придобили още 51% чрез спечелен търг за шест млн. лв. Тогава чрез платено съобщение в медиите от Регионо Инвестиция УАБ отправиха покана към всички партньори на “Балканкар 6-и септември” за уточняване на бъдещите им отношения.

Според регистър АПИС, управляващи в “Балканкар 6-и септември” са Дмитриус Никитинас, Миндаугас Марцинкевичиус и Димитър Димитров. Никитинас е управител на дружеството за недвижимо имоти “Софийски Акрополис” ООД, където съдружник е компанията “Вилняус Акрополис ЮАБ”.

От своя страна Миндаугас Марцинкевичиус до скоро е бил в управлението на ВП Маркет България, която се занимава с търговия на едро и дребно с хранителни и нехранителни продукти. ВП Маркет е динамичноразвиваща се литовска компания, собственик на най-голямата верига супермаркети за хранителни и нехранителни стоки в Прибалтика, която сега навлиза и на българския пазар. Първият магазин на веригата с търговска марка “Т-маркет” бе открит през юни в столичния комплекс Младост 1.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:01 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още